Literaire campagne Les Phares du Nord gelanceerd

Na een succesvol Nederlands-Vlaams gastlandschap op de Frankfurter Buchmesse richten het Nederlands Letterenfonds en het Vlaams Fonds voor de Letteren zich de komende twee jaar op Frankrijk: de tweede boekenmarkt in Europa en de vijfde boekenmarkt ter wereld.


Met een intensieve campagne, onder de titel Les Phares du Nord, richten de fondsen zich op een substantiële groei van het aantal literaire vertalingen in het Frans en op een grotere zichtbaarheid van Nederlandstalige auteurs in Frankrijk. Het startschot voor deze campagne klinkt morgen, 1 juni, tijdens ‘Le Boekenbal’ in Parijs: een feestelijke avond voor Nederlandse, Vlaamse en Franse spelers uit het boekenvak en de culturele sector, georganiseerd door de Nederlandse ambassade in Parijs.

 

De omvangrijke en internationaal georiënteerde Franse boekenmarkt biedt van oudsher veel ruimte voor vertalingen. Belangrijke uitgeverijen als Gallimard en Actes Sud (de uitgeverij van de nieuwe Franse minister van Cultuur Françoise Nyssen) hebben een prominent Nederlandstalig fonds.

gepubliceerd op: 2017-05-31

Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen