Ad hoc adviescommissie Literair Grensverkeer

  • Frauke Pauwels (voorzitter)
  • Juan Khalaf
  • Harminke Medendorp
  • Orlando Verde
  • Barbara Wijckmans

 Frauke Pauwels (°1977) studeerde Germaanse taal- en letterkunde en werkte als leerkracht Nederlands. Na een Master in de Literatuurwetenschappen trok ze resoluut de kaart van de jeugdliteratuur. Ze was korte tijd onderwijsassistent jeugdliteratuur aan de Universiteit Antwerpen. Sinds oktober 2016 werkt ze daar aan een doctoraatsonderzoek over beeldvorming rond STEM, identiteitsconstructie en actief burgerschap in fictie en non-fictie voor kinderen. Daarnaast schrijft zij recensies, eerst voor De Leeswelp, nu voor de recensiesites Mappalibri en De Reactor.

 

Juan Khalaf (°1979) werkt als projectleider en informatiemedewerker bij Bibliotheek Theek 5 (Oosterhout en omgeving). Door uitgeverij NBD Biblion en vaktijdschrift Bibliotheekblad is hij benoemd als Beste Bibliothecaris van Nederland 2016-2017. Hij werd geboren in Alkamishli (Syrië) en kwam vijftien jaar geleden als vluchteling naar Europa. Zijn bibliotheekproject rondom nieuwkomers ‘Nieuw in Nederland’ is bekroond met een innovatieprijs van de Koninklijke Bibliotheek. Hij is een veelgevraagd spreker in de bibliotheeksector en heeft kennis van zowel Nederlandse als Arabische literatuur.


Harminke Medendorp (°1974) is zelfstandig literair redacteur, schrijfcoach en scriptdokter. Hiervoor was ze negen jaar (hoofd)redacteur bij Uitgeverij Podium, waar ze gelauwerde prozaschrijvers, dichters en journalisten begeleidde. Eerder werkte ze als kinderboekenredacteur bij o.a. Van Goor. Ze bezoekt al jarenlang literaire evenementen.

 

Orlando Verde (°1977) is informaticus van opleiding en stafmedewerker voor Kif Kif. Volgde Interculturele communicatie in CIMIC/KHM, Film- en videokunst in KASKA-DKO en Filmstudies en visuele cultuur bij Universiteit Antwerpen. Schrijft voor o.a. Kif Kif, MO*, De Standaard en Rekto:Verso.


Barbara Wyckmans (°1952) was van 1978 tot 1994 werkzaam in het cultureel centrum Hasselt en was er onder meer jeugdprogrammator. Van 1994 tot 1997 was ze directeur van de VELINX in Tongeren en daaropvolgend algemeen directeur van HETPALEIS, het jeugdtheatergezelschap in Antwerpen, en dit tot augustus 2016. Zij zetelt momenteel in een aantal bestuursorganisaties als raadslid of adviseur. Zowel in Hasselt als in Tongeren en Antwerpen organiseerde ze meermaals het project STUKschrijven waarbij jonge schrijftalenten professioneel begeleid werden in het schrijven voor jeugdtheater.


 


Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen