Adviescommissie Tijdschriften

  • Maarten Dessing (voorzitter)
  • Roel Daenen
  • Warda El-Kaddouri
  • Aline Lapeire
  • Michiel Leen

 

 


Maarten Dessing (NL, °1974) heeft zich als freelance journalist gespecialiseerd in de boekenwereld. Hij schrijft over het boekenvak, literatuur, schrijven, taal en alles eromheen. Dessing levert regelmatig bijdragen aan Boekblad, Knack, Bibliotheekblad en Schrijven magazine en incidenteel aan tal van andere bladen. Ook was hij in 2009-2012 jurylid van de AKO Literatuurprijs. Hij schreef het boek Uitgeven in eigen beheer en de Nederlandse editie van De boekenapotheek van Susan Elderkin en Ella Berthoud. Dessing zetelt ook als deskundige literaire non-fictie in de adviescommissie voor auteursbeurzen van het Nederlands Letterenfonds.

 

Roel Daenen (°1974) studeerde geschiedenis aan de Universiteit Gent en de Universidade Nova de Lisboa (Portugal). Hij werkte als audience developer mee aan de succesvolle opstart van BOZAR. Bij FARO coördineerde hij tussen 2007 en 2012 de jaarlijkse Erfgoeddag. Momenteel is hij bij FARO coördinator communicatie, pers en partnerships en zetelt hij ook in de redactieraad van faro. Tijdschrift over cultureel erfgoed. Roel werkt(e) als freelancer voor tijdschriften als AGENDA/Brussel Deze Week, Stripgids, ZozoLala en VAB Magazine. In januari 2016 stelde hij naar aanleiding van de eerste verjaardag van de aanslag op Charlie Hebdo voor uitgeverij Polis ‘Het is maar om te lachen. Hoe cartoonisten de wereld veranderen’ samen.

 

Warda El-Kaddouri (°1990) studeerde Taal- en Letterkunde (Engels-Duits) en Europese Studies. Ze werkt momenteel aan een proefschrift in Duitse literatuur aan de Universiteit Gent. In het verleden schreef ze columns en recensies voor o.a. MO*, De Morgen, De Reactor en Apache.

 

Aline Lapeire (°1988) is acquirerend redacteur fictie bij uitgeverij Lannoo. Eerder werkte zij bij uitgeverijen De Bezige Bij Antwerpen en Acco. Zij studeerde taal- en letterkunde aan de Universiteit Gent en volgde de master redacteur/editor aan de Universiteit van Amsterdam.


Michiel Leen (°1987) studeerde Nederlands, Engels en Westerse Literatuur aan de KULeuven en Journalistiek aan de Lessius Hogeschool. Sinds 2010 is hij als freelance journalist actief voor onder andere De Standaard, Knack, Ons Erfdeel en Verzin.

 

  

 

 


Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen