Adviescommissie Non-Fictie

  • Ihsane Chioua Lekhli
  • Hind Fraihi
  • Bart Keunen
  • Jo Tollebeek
  • Marnix Verplancke (voorzitter)

 


Ihsane Chioua Lekhli (°1985) studeerde Germaanse Talen aan de KULeuven. Ze is journaliste bij VRT. Sinds 2013 presenteert ze het programma “De Zevende Dag”, een programma over de politieke en maatschappelijke actualiteit.


Hind Fraihi (°1976) is freelance journaliste. Ze coördineerde in 2014-2015 het postgraduaat Arabische wereld en Midden-Oosten bij de hogeschool Thomas More. In samenwerking met Thomas More publiceerde ze het boek 'De Islam in 500 woorden.' Hind Fraihi werkt tevens als columniste voor de krant De Tijd. In 2017 is zij de eerste schrijver in residentie bij de Gentse Vooruit.


Bart Keunen is als hoogleraar verbonden aan de vakgroep letterkunde van de Universiteit Gent. Hij is gespecialiseerd in Vergelijkende Literatuurwetenschap en in het bijzonder in de relatie tussen filosofie en literatuur, in literaire sociologie, in cognitieve aspecten van narratieve verbeelding en in Urban Studies.


Jo Tollebeek (°1960) is cultuurhistoricus en decaan van de Letterenfaculteit van de KU Leuven. Hij publiceert onder meer over cultureel nationalisme, over historische cultuur en over de geschiedenis van de wetenschap in de negentiende en twintigste eeuw.

 

Marnix Verplancke (°1966) is freelance literair journalist. Hij publiceert op regelmatige basis in Knack, De Morgen en Trouw.


Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen