Bio’s en quotes slamdichters 2016

(c) Jess De Gruyter

 

“Slam poetry is op een enthousiaste manier poëzie op een podium brengen. Het ligt ergens tussen kleinkunst en literatuur in.”

 

Jee Kast (1977) groeide op in Limburg en treedt op met eigen werk: taalgerichte optredens die variëren van poëzie-performances tot gelikte Company Talks. Elke opdracht is een uitdaging, een fakkel die doorgegeven dient te worden. Als woordkunstenaar schuwt hij geen onderwerp, noch experimenten. Hij creëert teksten zowel voor het grote publiek, als voor een uitgelezen publiek.

(c) Jess De Gruyter

 

“Ik zie het als mijn opdracht om via slam poetry een idee, een gedachtengoed te vertegenwoordigen en zo andere mensen een stem te geven.”

Martijn Nelen (1980) woont in Gent. Toen hij in 2012 poetry slam leerde kennen, bleek dit het ideale medium om de liefde voor taal te combineren met de dorst naar poëtisch gekaderde straatwijsheden en de honger naar geëngageerde thematiek. Dit menu werd uitgebreid met het behalen van het Belgisch vicekampioenschap poetry slam en de oprichting van het collectief 'Slambacht' in 2015.

(c) Jess De Gruyter

 

“Slam poetry is er voor iedereen, voor mensen met heel diverse achtergronden. Hou je van taal, dan is slam poetry een genre dat je hoe dan ook zal aanspreken.”

Max Greyson (1988) is een dichter, prozaschrijver en spoken word performer uit Antwerpen. Sinds 2011 gaat hij Europa rond als spoken word performer in interdisciplinaire muziektheatervoorstellingen. Zo trad hij intussen onder meer op Fabbrica Europa in Firenze, Sommerblut Festival Keulen en op het Sziget Festival in Boedapest. Dichter bij het thuisfront werd hij in 2015 vice-kampioen Poetry Slam van Nederland, waar hij complimenten naar zijn hoofd kreeg als 'de lyricus, de muzikale dichter en de vernieuwer van zinnen'.

(c) Jess De Gruyter

 

“Soms komen mensen me na een optreden zeggen: amai, dat was prachtig, en ik hou niet eens van poëzie.”

 

Moya De Feyter is geboren in 1993 en groeide op in Hasselt. Aan de Universiteit Antwerpen verdiepte ze zich in Nederlandse literatuur en theaterwetenschap, waarvoor ze onder andere stage liep bij rekto:verso. Ze schreef drie theaterteksten voor voorstellingen die in 2014 en 2015 werden opgevoerd en won in februari 2015 Frappant TXT. Vandaag schrijft ze  aan haar debuutroman en kruipt ze met veel plezier af en toe met tekst op een podium.

 


Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen