'12 minuten over vrede' op Canvas

Canvas biedt vanaf 4 augustus de films en de gedichten een prominente plaats op zijn net, met een geplande heruitzending begin november. De combinaties van film en gedicht worden telkens gepresenteerd als een interactief tweeluik: na elke film volgt een nachtelijke opname van acteur Titus De Voogdt die het gedicht onder de Menenpoort voorleest. Later zullen deze tweeluiken ook op andere platformen van VRT, zoals Cobra.be te zien zijn.

 

De uitzendingen zijn gepland:

 

Zomer: van 4/8 tot en met 15/8 op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag rond  22u30, op vrijdag rond 22u en 22u15, en op zaterdag rond 23u30.

Najaar: van 27/10 tot en met 11/11 op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag na na 'Reyers laat' en op vrijdag na 'Alleen Elvis blijft bestaan'.

 

De tweeluiken in volgorde van uitzending:

 

  • De animatiefilm Een strijd om vrede van Joost Jansen vormt een tweeluik met het gedicht Vanaf nu komen er geen nieuwe verhalen meer bij van Max Temmerman, uit de bundel Vaderland. Antwerpen 2012, Uitgeverij Vrijdag.

   

   

   

   

   

   

   

  • De animatiefilm Charge! van Gerrit Bekers vormt een tweeluik met het gedicht ‘Uur nul’ van Geert Buelens, uit de bundel Verzeker u. Amsterdam/Antwerpen 2005, Meulenhoff/Manteau.

   

   

   

   

   

  • De animatiefilm FYI van Wendy Morris vormt een tweeluik met het gedicht het is al erg en toch zal het nog van Els Moors, uit de bundel Liederen van een kapseizend paard. Amsterdam/Aalst 2013, Nieuw Amsterdam / het balanseer.

   

   

   

   

   

   

  • De animatiefilm Otto van Marc James Roels en Emma de Swaef vormt een tweeluik met het gedicht ‘en de bomen’ van Bart Van der Straeten, uit de bundel Onbalans. Antwerpen 2014, Uitgeverij Vrijdag.

   

   

   

   

   

   

   

   

  • De animatiefilm Vrede van Roman Klochkov vormt een tweeluik met het gedicht ‘Hadden wij maar een hoed die kon gaan vliegen’ van Maarten Inghels, uit de bundel Waakzaam. Antwerpen 2011, De Bezige Bij Antwerpen.

   

   

   

   

   

   

  • De animatiefilm Vrede? Joepie! van Valère Lommel en Joke Van der Steen vormt een tweeluik met het gedicht ‘Koude vrede’ van Stijn Vranken, uit de bundel Wees gerust, maar niet hier. Antwerpen 2011, De Bezige Bij Antwerpen.

   

   

   

   

   

   

   

  • De animatiefilm Where the poppies blow van Michael Palmaers vormt een tweeluik met het gedicht ‘Pijnbos’ van Annemarie Estor, uit de bundel Vuurdoorn me. Amsterdam 2010, Uitgeverij Wereldbibliotheek.

   

   

   

   

   

  • De animatiefilm Bring Us the Key van Boris Sverlow vormt een tweeluik met het gedicht ‘Feiten om een blinde drift’ van Tom Van de Voorde, uit de bundel Liefde en aarde. Gent 2013, Poëziecentrum.

   

   

   

   

  • De animatiefilm Letter from a soldier van Silvia Defrance vormt een tweeluik met een fragment uit het gedicht Ik ben vergeten hoe het voelt om als kikker geschminkt te zijn van Maud Vanhauwaert, uit de bundel Ik ben mogelijk. Amsterdam 2011, Uitgeverij Querido.

   

   

   

   

   

  • De animatiefilm Kinderspel van Britt Raes en Bert Van Haute vormt een tweeluik met het gedicht ‘drama’ van Sylvie Marie, uit de bundel Altijd een raam. Antwerpen 2014, Uitgeverij Vrijdag.

   

   

   

   

   

  • De animatiefilm Border van Reinout Swinnen en Bram Van Rompaey vormt een tweeluik met het gedicht ‘Cirkel’ van Lies Van Gasse, uit de bundel Wentelingen. Amsterdam 2013, Uitgeverij Wereldbibliotheek.

   

   

   

   

   

  • De animatiefilm Daddy went. Daddy did van Joost Jansen en Thomas Ceulemans vormt een tweeluik met het ongepubliceerde gedicht ‘midnight at the lost and found’ van Peter Mangelschots, winnaar van de poëziewedstrijd.

   

   

   

   

   


  Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen