Comacina, Italië

isola-comacina-a-wonderful.jpgIsola Comacina is een prachtig eiland in het Italiaanse Comomeer. Het eiland wordt beheerd door de stichting “Fondazione Comacina”. De Vlaamse Gemeenschap (via het agentschap Kunsten en Erfgoed) maakt deel uit van deze stichting, die als doel heeft om de culturele contacten tussen België en Italië te optimaliseren. Op het eiland bevinden zich de resten van een middeleeuws stadje, een parochiekerk, een restaurant en drie kleine villa’s. Italië, de Vlaamse Gemeenschap en de Franse Gemeenschap kunnen elk gebruik maken van 1 villa als kunstenaarsresidentie.

 

  • Duur: 3 weken.

 

  • Periode: Door de weersomstandigheden in de regio kan de kunstenaarsresidentie maar vijf maanden per jaar gebruikt worden (half mei – half september).
    Beschikbare periodes:14 mei tot en met 3 juni, 4 juni tot en met 24 juni, 25 juni tot en met 15 juli, 16 juli tot en met 5 augustus, 6 augustus tot en met 26 augustus, 27 augustus tot en met 16 september.

 

  • Voorwaarden: staat open voor auteurs van alle literaire genres. De selectie gebeurt op basis van het belang van de auteur en de kwaliteit van zijn werk, groeimogelijkheden en consistentie van het oeuvre, persoonlijke motivatie en het ingediende werkplan. De auteur krijgt een per diem (€ 1000), daarnaast wordt er een bedrag van € 500 voorzien voor de reiskosten verbonden aan het verblijf. Na afloop van de residentie wordt een uitgebreid financieel en inhoudelijk verslag gevraagd.


Opgelet: aanvragen voor Comacina gebeuren via Kunsten en Erfgoed. Voor de residenties in 2015 zal het aanvraagformulier in september 2014 beschikbaar zijn via de website van Kunsten en Erfgoed.

 


Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen