Adviescommissie Letteren en Samenleving

  • Winny Ang
  • Sarah Avci 

  • Piet Devos
  • Peter Heirman
  • Tania Van Acker
  • Lise Vanderpiete
  • Orlando Verde (voorzitter)

 


 

 

Winny Ang is kinder-en jeugdpsychiater en werkzaam te Antwerpen (praktijk 't_verhaal, DVC Sint-Jozef , Universiteit Antwerpen). Ze heeft een Msc in Cultural Psychiatry (Mc Gill University). Vanuit een levenslange passie voor (jeugd)literatuur en diversiteit denkt ze graag na over deze kruisbestuivingen. In het kader van het Sesamproject rond superdiverse kinderboeken schrijft Winny haar eerste kinderboek 'Op zoek naar Yori' geïllustreerd door Fatinha Ramos.


Sarah Avci 


Piet Devos (°1983) is schrijver, vertaler en literatuurwetenschapper. Vanuit zijn eigen ervaring als blinde persoon zet Piet zich graag in voor meer inclusie in de culturele sector. Als gastspreker ijvert Piet bijvoorbeeld voor toegankelijke (digitale) lectuur, audiodescriptie bij audiovisuele producties en een multizintuiglijke aanpak in musea. Ook publiceert hij geregeld over de rol van mensen met een beperking in kunst en literatuur.

 

Peter Heirman (°1973) studeerde Romaanse talen en is sinds 2011 communicatieverantwoordelijke van het Netwerk tegen Armoede. Hier werkt hij onder andere aan een correcte beeldvorming van (mensen in) armoede en het doorbreken van clichés. Verder is hij ook beleidsmedewerker mobiliteit.

 

Tania Van Acker (°1962) studeerde geschiedenis. Ze is projectmedewerker bij Stichting Lezen. Ze werkt er mee aan het project Boekbaby's, de Voorleesweek en O Mundo.

 

Lise Vanderpiete (°1987) studeerde Communicatiewetenschappen en Conflict and Development. Sinds 2013 werkt ze als projectmedewerker voor Muntpunt met een focus op het jongerenprogramma. Ze coördineert er onder andere het jaarlijkse urban arts evenement op het Muntplein in teken van Brussel Danst. Daarnaast is ze de drijvende kracht achter Warrior Poets, een Brussels platform voor geëngageerde spoken word, geïnspireerd op het intersectionele werk van Audre Lorde.


Orlando Verde (°1977) is informaticus van opleiding en stafmedewerker voor Kif Kif. Volgde Interculturele communicatie in CIMIC/KHM, Film- en videokunst in KASKA-DKO en Filmstudies en visuele cultuur bij Universiteit Antwerpen. Schrijft voor o.a. Kif Kif, MO*, De Standaard en Rekto:Verso. 


Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen