Adviescommissie Auteurslezingen

  • Jordi Casteleyn (voorzitter)
  • Stefan Boonen
  • Mathieu Charles
  • Tine Kuypers
  • Isabelle Thoelen

 


Jordi Casteleyn (°1980) studeerde Germaanse talen aan de Universiteit Gent, en behaalde aan dezelfde universiteit zijn doctoraatsdiploma. Sinds 2015 is hij als docent verantwoordelijk voor Didactiek Nederlands, Didactiek Nederlands aan anderstaligen, en Talenbeleid aan de Universiteit Antwerpen. Zijn onderzoek focust momenteel op literatuuronderwijs en het verbeteren van spreekvaardigheid.


Stefan Boonen is kinderboekenschrijver. Er staan bijna 100 titels op zijn naam, zowel prentenboeken als romans voor jonge lezers. Zijn werk wordt regelmatig vertaald en duikt vaak op in de KJV-lijsten. Daarnaast wordt hij vaak uitgenodigd in bibliotheken en scholen en op literaire manifestaties.


Mathieu Charles (°1984) is medewerker Cultuur bij het Minderhedenforum, medeoprichter van Belgian Renaissance (een organisatie van en voor  jongeren van de Afrikaanse Diaspora), organisator van het open podium ‘ Stand & Deliver’ in Gent,  performance dichter en beginnende theatermaker

Tine Kuypers (°1983) studeerde Germaanse talen, Journalistiek en Culturele Studies. Ze werkt sinds 2007 bij leesbevorderingsorganisatie Iedereen Leest (vroeger Stichting Lezen), eerst als projectmedewerker voor o.a. auteurslezingen en De Leesrace, sinds kort als pers- en communicatiemedewerker.

Isabelle Thoelen studeerde Taal- en Letterkunde/Germaanse Talen aangevuld met een academische lerarenopleiding aan de Katholieke Universiteit Leuven. Ze deed ervaring op in verschillende netten en onderwijsniveaus van het secundair waarna ze de stap zette naar de bibliotheeksector. Momenteel is ze stafmedewerker Publiekswerking in Bibliotheek Hasselt Limburg. Ze is verantwoordelijk voor het organiseren van allerhande activiteiten voor een divers publiek en voor de educatieve werking waarbij de nadruk ligt op leesbevordering, taalvaardigheid, leesplezier en mediawijsheid.


Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen