High Impact: Auteurs

De literati uit de Lage Landen zijn:

 

Lieve Joris

wiens journalistieke bijdragen en non-fictieboeken over Afrika, China, het Midden-Oosten en Europa haar een reputatie hebben bezorgd als de VS Naipaul of Ryszard Kapuscinski van de Lage Landen. Ze is de auteur van het geprezen boek 'The Rebel's Hour' (Atlantic, 2008).

'Powerful and timely, intensely imagined' - Paul Theroux

 

Herman Koch

Voorheen acteur en comedy-ster; auteur van bestsellers - in Nederland en over de wereld - van de spannende, angstaanjagende megahit 'The Dinner' (Atlantic, 2012).

'Proves how powerful fiction can be in illuminating the modern world' - The Economist

 

Ramsey Nasr

De Nederlandse Dichter des Vaderlands en all-round Renaissance Man (acteur, regisseur, dichter, journalist en librettist), beroemd omwille van zijn prachtig proza, provocatieve politiek en opwindende publieke verschijningen. 'Heavenly Life' werd gepubliceerd door Banipal in 2010.

'With this collection Anglophone readers are introduced to a poet of global scope' - Marilyn Hacker

 

Peter Terrin

De winnaar van de prestigieuze AKO Literatuur Prijs 2012 en auteur van van de magnifieke psychologische thriller 'The Guard' (MacLehose Press, 2012).

'A rich and gripping mix of all the ingredients that make for a tryly haunting atmosphere' - Writers' Hub

 

Chika Unigwe
Geboren in Nigeria, maar thuis in België. Dichter, kortverhalenschrijfster en prijswinnend romanschrijfster van 'On Black Sisters' Street' (Vintage, 2009).

'Exquisitely observed and heartbreaking' - The Guardian

 

Judith Vanistendael

De Posy Simmonds van België, de stoutmoedige en briljante graphic novelist van 'When David Lost His Voice' (Self Made Hero, 2012).

'Big, bleak, brilliant and stark' - The Economist

 

Met speciale gastoptredens van Geert Mak, de High Impact superster, historicus en essayist; auteur van 'In Europe' (Harvill Secker, 2007) en 'The Bridge' (Vintage, 2009); omschreven als 'Peter Ackroyd meets W.G. Sebald'.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen