Belevenissen van Vlaamse illustratoren in München

Feestelijke finissage in München

Buiten de lijntjes gekleurd werd op 12 januari 2007 feestelijk afgesloten met een ‘finissage'. Tot dan was de tentoonstelling te zien in de internationale jeugdbibliotheek in München, met zo'n half miljoen kinderboeken in de originele taal (meer dan 130 verschillende) onder dak.


Sofie Van Sande, uitgeefster bij Lannoo, Iris Van Germeersch van de kinderboekhandel i-boeks, en de illustratoren Ingrid Godon, Isabelle Vandenabeele en Pieter Gaudesaboos praatten er voor een publiek van Duitse uitgevers (onder meer Fischer, Carl Hanser, en Carlsen Verlag), vertalers en illustratoren over ‘Hoe kwaliteit en succes combineren', Vanessa Joosen leidde alles in goede banen (foto 1). Het werd een interessante namiddag, met aangename gesprekken achteraf en blijvende contacten.


Godon, Vandenabeele en Gaudesaboos gaven tijdens hun bezoek in München ook een reeks workshops aan Duitse schoolkinderen, die de Vlaamse illustratoren enthousiast en warm maar gedisciplineerd onthaalden. Hoogtepunt van het Vlaamse bezoek aan München was de ontmoeting met de grote Duitse illustratrice Rotraut Susanne Berner en haar man en uitgever Armin Abmeier. Na gezellig samen tafelen namen ze iedereen mee naar Susannes atelier (foto 2). Een unieke ervaring!

 

München foto 1

München foto 2

 

Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen