Buiten de lijntjes gekleurd - het boek

Colouringoutsidethelines150.jpgHet boek Buiten de lijntjes gekleurd vertelt het verhaal van 22 illustratoren die door hun vakmanschap en creativiteit het kinderboekenlandschap verrijkt en verruimd hebben. Krachtig en oprecht breken ze teksten open en via een vleugje humor, een anekdote, een onverwacht beeld kleuren ze op eigen wijze ook buiten de lijntjes van het verhaal.Vlaamse illustratoren zoeken naar een beeldtaal die zowel kinderen als volwassenen kan aanspreken.


In ‘Buiten de lijntjes gekleurd' wordt ingegaan op de evolutie binnen het werk van elke illustrator, en worden hun prenten gelézen. Elk vlak, elke kleur en elke lijn heeft een betekenis, hoe beter je die ontcijfert hoe rijker het verhaal en hoe groter het leesplezier.

 

Interview met Marita Vermeulen, auteur van Buiten de lijntjes gekleurd

 


Praktische info

Tekst: Marita Vermeulen
91 kleurenillustraties / 160 pagina's
Formaat: 210 x 297 mm / Hardcover, genaaid

 

Buiten de lijntjes gekleurd is een coproductie van het Vlaams Fonds voor de Letteren en Uitgeverij Lannoo, Tielt. Parallel met deze Nederlandstalige editie verscheen ook een Engelstalige editie van dit boek (vertaling: Laura Watkinson).

 

De Nederlandstalige editie is verkrijgbaar in de boekhandel in Vlaanderen en Nederland. Op de meeste tentoonstellingslocaties wordt de Engelstalige editie te koop aangeboden.

 


Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen