VFL-projecten

Gedichtendagessay

Pizza PeperkoekOp woensdag 28 januari verschijnt het tweede Gedichtendagessay: ‘Pizza Peperkoek & andere geheimen' van Luuk Gruwez.

 

‘Pizza Peperkoek & andere geheimen' verschijnt in een vorig jaar gestarte publicatiereeks waarin een dichter een persoonlijk pleidooi voor de poëzie houdt. Een initiatief van het Vlaams Fonds voor de Letteren, in samenwerking met het Poëziecentrum. In dezelfde reeks verscheen in 2008 ‘Verwondingen' van Paul Bogaert.

 

De komende maanden gaat Luuk Gruwez met 'Pizza Peperkoek & andere geheimen' op tournee langs Vlaamse en Nederlandse universiteiten.

Vlaanderen eregast in Angoulême 2009

affiche angouleme.jpg

Vlaanderen is van donderdag 29 januari tot zondag 1 februari 2009 eregast op de 36ste editie van het Festival International de la Bande Dessinée in Angoulême. De Vlaamse strip zal overal te zien zijn: in een tentoonstelling ('Ceci n'est pas la BD flamande'), tussen de uitgevers in in het straatbeeld.

 

'Ceci n'est pas la BD flamande'

De tentoonstelling

De 20 auteurs uit de tentoonstelling

De stripdocumentaire

De catalogus

De uitgeversstand

Randactiviteiten

Persinfo

De tentoonstelling in Vlaanderen

Fotogalerij Angoulême

 

 

Colouringoutsidethelines150.jpgBuiten de lijntjes gekleurd

Uitgelezen Vlaamse illustratoren in de kijker

 

Sinds zijn oprichting in 2000 heeft het Vlaams Fonds voor de Letteren steeds aandacht gehad voor het geïllustreerde kinderboek. Dankzij werkbeurzen kunnen illustratoren vrij werken en hoeven ze niet toe te geven aan commerciële druk. Het VFL wil echter meer doen. Het wil de wereld laten zien dat de reeds bekende illustratoren slechts een deel vormen van een grote, kwaliteitsvolle generatie. Zo is het idee van een rondreizende tentoonstelling en een overzichtsboek ontstaan.

 

'Buiten de lijntjes gekleurd'

Het boek

De tentoonstelling

De 17 illustratoren uit de tentoonstelling

De locaties

Sfeerbeelden en belevenissen


Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen