Subsidiereglementen stimuleringsbeurzen auteurs en werkbeurzen non-fictieauteurs online

(22-02-2018)

De subsidiereglementen en aanvraagformulieren voor de stimuleringsbeurzen voor literaire auteurs en illustratoren, en voor de werkbeurzen voor non-fictieauteurs, zijn online beschikbaar.

VFL en Iedereen Leest onder één dak in Antwerpen

(20-02-2018)

Het Vlaams Fonds voor de Letteren en Iedereen Leest vinden vanaf 2019 samen een onderdak in Hotel Dumont in de Lange Leemstraat in Antwerpen.

VFL zoekt voltijdse projectmedewerker (M/V/X)

(15-02-2018)

Het VFL zoekt een projectmedewerker (m/v/x).  Het gaat om een voltijds contract dat bij voorkeur ingaat op 1 april 2018. Belangstellenden met een cultureel diverse achtergrond worden nadrukkelijk uitgenodigd te reageren.

VFL ondersteunt opnieuw meer dan duizend lezingen tijdens de Jeugdboekenmaand

(13-02-2018)

Het centrale thema van de Jeugdboekenmaand in maart is dit jaar ‘wetenschap en techniek’. Die maand vinden er tal van activiteiten plaats, waaronder meer dan duizend gesubsidieerde auteurslezingen.

Les Phares du Nord: focus op Frankrijk in 2018 en 2019

(12-02-2018)

Meer dan 100 auteurs zullen zich dit jaar presenteren op zo’n twintig literaire festivals door heel Frankrijk. Met deze intensieve campagne wordt de literatuur uit Nederland en Vlaanderen gepresenteerd in Frankrijk - de tweede boekenmarkt in Europa en de vijfde boekenmarkt ter wereld.

Bestuursvergoedingen Vlaams Fonds voor de Letteren

(12-02-2018)

Het VFL betaalt zijn bestuursleden geen te hoge vergoedingen, maar bevindt zich zelfs eerder op een gemiddeld niveau.

Vlaamse strips in Angoulême: een terugblik

(07-02-2018)

De afgelopen editie van het internationale stripfestival in Angoulême (25-28 januari 2018) was bijzonder. Het Vlaams Fonds voor de Letteren (VFL) en het Nederlands Letterenfonds presenteerden recent in het Frans vertaald werk in de boekhandel ‘Café Les Phares du Nord’, en nodigden zeven Nederlandstalige stripauteurs uit op het festival, in samenwerking met hun Franse uitgevers. Maar het was ook de laatste keer dat collega Els Aerts de Vlaamse graphic novel promootte in het mekka van de strips, omdat ze sinds oktober twee dagen per week minder werkt. Ze blikt terug met een beetje nostalgie.

Warme pleidooien op literair sectorevenement

(07-02-2018)

Eind januari vond naar jaarlijkse gewoonte de nieuwjaarsreceptie van het VFL plaats. Drie sprekers namen er het woord over belangrijke thema's in de boekensector.

Subsidietoekenningen bekendgemaakt

(05-02-2018)

Eén van de kerntaken van het VFL is het verlenen van subsidies aan uiteenlopende spelers in het literaire veld. Eind januari werden de meest recente subsidietoekenningen bekendgemaakt.

In februari in het Vertalershuis: Margarita Bonatsou en Stana Anželj

(05-02-2018)

In februari verblijven Margarita Bonatsou (vertaalster in het Grieks) en Stana Anželj (vertaalster in het Sloveens) in het Vertalershuis.

Vlaamse gemeenschap start samenwerking met Hauts-de-France

(30-01-2018)

De Noord-Franse regio Hauts-de-France en de Vlaamse Gemeenschap hebben op 25 januari 2018 een overeenkomst ondertekend voor culturele samenwerking. Er werd meteen een projectoproep gelanceerd voor bilaterale samenwerkingsprojecten. Na samenwerkingsakkoorden met Nederland en de Franse Gemeenschap zet de Vlaamse Gemeenschap zo een nieuw kader op voor een culturele samenwerking met een buurregio. 

Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen