Werkbeurzen voor non-fictieauteurs

Wat?

Een werkbeurs is een subsidie aan een auteur met als doel hem financiële ruimte te bieden voor het schrijven van kwalitatief hoogstaand literair werk. Sinds 2016 biedt het VFL, naast ondersteuning aan literaire auteurs, ook ondersteuning aan auteurs van kwalitatief non-fictiewerk.

 

Werkbeurzen worden op jaarbasis toegekend. Ze ondersteunen non-fictieauteurs bij de schrijfarbeid die ze dat jaar willen verrichten. 

 

Wie kan aanvragen?

Auteurs van Nederlandstalig non-fictiewerk met een woonplaats in België kunnen een werkbeurs aanvragen wanneer zij minimaal één non-fictiewerk in boekvorm hebben gepubliceerd bij een professionele uitgeverij. In 2019 geldt dat het werk uiterlijk op 15 mei 2019 gepubliceerd moet zijn. 

 

Wanneer aanvragen?

Er is één aanvraagronde per jaar. In 2019 moeten aanvragen ten laatste op 15 mei 2019 ingediend worden. De beslissing over de aanvragen valt ten laatste op 1 oktober 2019. 

 

Hoe aanvragen?

De aanvraagprocedure en de samenstelling van het dossier staan beschreven in het subsidiereglement.  

 

 

Mocht u problemen ondervinden bij het downloaden of openen van de reglementen en aanvraagformulieren, aarzel dan niet om ons te contacteren voor een digitale of papieren versie op info@vfl.be.


Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen